معاون امور عمرانی استانداری مركزی:

محصول شورایعالی شهرسازی و معماری رنگ و بویی از اسلامی بودن ندارد

محصول شورایعالی شهرسازی و معماری رنگ و بویی از اسلامی بودن ندارد به گزارش بازسازی خانه معاون امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: محصول شورایعالی شهرسازی و معماری و ضوابط و مقررات پروژه هایی است که به نظر می آید هیچ رنگ و بویی از اسلامی بودن ندارد.



به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر، مهدی زندیه وکیلی عصر شنبه در نخستین همایش ملی حکمت اسلامی و تعالی عمران، معماری و شهرسازی که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک برگزار شد، اظهار نمود: با عنایت به عنوان این همایش که مبحث شهرسازی و معماری و حکمت اسلامی است، باید اظهار داشت: در اسلام سفارش هایی در خصوص خصوصیت های یک مکان و آرمان شهر وجود دارد و بر رجحان شهرنشینی بر روستانشینی تاکید گردیده است.
وی افزود: اسلام دین اجتماعی است و تاکید بر روابط اجتماعی و بر فعالیت محله، مسجد، همسایه دارد. به صورتی که شهر پیامبر تا پیش از اسلام بسیار متفاوت بوده و پس از اسلام بسیار پیشرفت کرده بود و نحوه ی اداره ی شهرها در آیات و روایات مشخص است.
معاون امور عمرانی استانداری مرکزی خاطرنشان کرد: در اسلام تاکید بر محله محور بودن با مرکزیت مسجد وجود دارد. به دنبال ایجاد شهرسازی در تاریخ اسلام حکیمانی در مرکز ساختن شهر قرار داشتند، مانند شیخ بهایی در اصفهان. اصولاً بررسی دوره های تاریخی بعد از اسلام برای ما یک منبع مهم به حساب می آید و مبانی نظری که از آن میتوان برای ساختن معماری نوین اسلامی بهره برد.
زندیه وکیلی اظهار داشت: منبع آیات و روایات، دوره های تاریخی و مبانی نظری منابع اصلی ما در شهرسازی اسلامی به شمار می روند.
وی افزود: مقام معظم رهبری در ۶ بند به اهمیت شهرسازی اسلامی و توجه به مبانی آن تاکید و اشاره کرده اند که باید در دانشگاه صورت گیرد.
معاون امور عمرانی استانداری مرکزی اظهار داشت: حالا محصول شورایعالی شهرسازی و معماری و ضوابط و مقررات پروژه هایی است که به نظر می آید هیچ رنگ و بویی از اسلامی بودن نبرده است و ما نیاز داریم در ساخت خانه، ساختمان، در محله و سایر پروژه های عمومی به تدوین نظریه ها و مبانی حکیمانه روی بیاوریم و در ساختن ساختمان های مدرن و پسامدرن به بحث اشرافیت و نداشتن هیچ گونه مزاحمت برای همسایه ها دقت نماییم.
زندیه وکیلی بیان نمود: باید با عنایت به مبانی فرهنگی ایرانی و اسلامی استانداردها تدوین شود، متأسفانه حالا بنای ایرانی و اسلامی به صورت انبوه وجود ندارد و فعلا اکتفا به تک بناها در این عرصه می شود و این خلأ به صورت جد احساس می شود که امیدواریم در آینده این شرایط رو به پیشرفت پیش رود و با تشکیل هیئت علمی این بحث را در رویارویی با سایر بخش های جامعه تنظیم و مقررات ساخت ساختمان را تدوین کرده و در این عرصه با نشریه و دستورالعمل به صورت عملی و راهکار جدی به سمت معماری ایرانی و اسلامی پیش برویم.


منبع:

1400/08/22
22:29:27
5.0 / 5
518
تگهای خبر: استاندارد , استانداری , روستا , ساخت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان