نایب رئیس انجمن انبوه سازان اعلام كرد:

حمایت انبوه سازان از ساخت مسكن مشاركتی بر روی اراضی دولتی

حمایت انبوه سازان از ساخت مسكن مشاركتی بر روی اراضی دولتی بازسازی خانه: نایب رییس انجمن انبوه سازان تهران معتقد می باشد اجرای طرح مشاركت بخش خصوصی با دولت در ساخت مسكن می تواند جو هیجانی فعلی را ساماندهی كند



به گزارش بازسازی خانه به نقل از اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران، ایرج رهبر با اشاره به اینكه تولید مشاركتی مسكن توسط دولت و بخش خصوصی بزودی شروع می شود، اظهار داشت: در طرحی كه دولت برای رونق تولید مسكن عرضه كرده، زمین شهری بعنوان آورده دولت در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد و بلاعوض نیست ضمن اینكه اگر دولت روی زمین مسائل مربوط به پروانه و عوارض را انجام داده باشد، این هزینه ها هم محاسبه می گردد.
وی اضافه كرد: در طرح تولید مشاركتی مسكن، قیمت زمین با عنایت به محل آن تغییر می كند و بنا بر این سهم و آورده دولت در هر پروژه می تواند متفاوت باشد اما تقریباً میانگین قیمت ساخت در هر شهر تفاوت چندانی ندارد.
نایب رئیس انجمن انبوه سازان تهران با اشاره به اینكه بعد از راه اندازی هر یك از پروژه های مشاركتی مسكن، واحدهای ساخته شده برمبنای سهم دولت و سازنده میان دو طرف تقسیم می شود، اشاره كرد: اگر در پروژه ای قیمت زمین ۵۰ درصد ارزش هزینه تمام شده تولید مسكن را شامل شود، واحدهای ساخته شده به صورت ۵۰ – ۵۰ میان دولت و سازنده تقسیم می شود و هر طرف می تواند نسبت به فروش سهم خود اقدام نماید.
وی درباره تفاوت احتمالی قیمت فروش واحدهای سهم دولت و بخش خصوصی، اظهار داشت: ازنظر ساخت وساز تفاوت چندانی میان واحدهای دولتی و سازنده وجود ندارد و فقط ازنظر تزئینات داخلی شاید سازندگان اقدامات متفاوتی داخل واحدها انجام دهند كه در زمان فروش مشتریان را جذب كنند؛ اما در بحث فروش ازآنجایی كه در هر پروژه واحدهای هر دو طرف عرضه می شود قیمت گذاری رقابتی خواهد بود.
رهبر با تاكید بر اینكه به واسطه ادامه دار بودن طرح ساخت مسكن مشاركتی، انبوه سازان نیازمند و البته ملزم به فروش واحدهای ساخته شده هستند، سوژه احتكار و نگهداری واحدها به منظور فروش در قیمت های بالاتر منتفی است ضمن اینكه با رونق تولید مسكن، جو روانی بازار نیز فروكش می كند و با كمرنگ شدن سوداگری و متعادل شدن عرضه و تقاضا، قفل بازار مسكن باز خواهد شد.
نایب رئیس انجمن انبوه سازان تهران با یادآوری اینكه طرح تولید مشاركتی پیش ازاین نیز وجود داشته، اظهار نمود: در سال های ۱۳۶۴ تا ۱۳۷۲ یعنی در زمانی كه مرحوم سراج الدین كازرونی وزیر مسكن و شهرسازی ایران بود نیز برمبنای ماده ۶۷ قانون زمین شهری، سازندگان می توانستند زمین های دولتی را بگیرند و به صورت مشاركتی مسكن تولید كنند اما در طرح اخیر وزارت راه و شهرسازی این مشاركت با دامنه ای وسیع تر در دستور كار قرار گرفته است.
رهبر همین طور با اشاره به درخواست سازندگان در خصوص انتقال تسهیلات ساخت مسكن مشاركتی به خریداران، اظهار داشت: اگر آن طور كه وزیر راه و شهرسازی وعده داده مصوبه شورای پول و اعتبار برای انتقال این تسهیلات به افرادی كه قادر به بازپرداخت اقساط هستند، گرفته شود، طرح مشاركتی تولید مسكن می تواند با شتاب بیشتری اجرایی شود و اثرات بیشتری بر بازار مسكن بگذارد.
به گفته وی، این تسهیلات غیریارانه ای و در حالت عادی با نرخ سود معمول بانك ها پرداخت می شود اما احتمالاً در مورد خانه اولی هایی كه در مسكن یكم افتتاح حساب كرده اند، نرخ سود متعادل تری تعیین خواهد شد.
این فعال حوزه مسكن درانتها با اشاره به اینكه در ۵ سال قبل هیچ طرح قابل توجهی برای تولید مسكن در كشور وجود نداشته است، اشاره كرد: كسری عرضه واحدهای مسكونی در شرایط فعلی كه به رشد بی رویه قیمت ها نیز دامن زده یكی از نتایج ركود ساخت وساز در ۵ سال اخیر بوده است كه هم ازنظر روانی بازار را تحت تأثیر قرار داده و هم بازار دلالی و سوداگری را گرم كرده است.
رهبر با تاكید بر اینكه اگر تولید مشاركتی مسكن ادامه دار باشد، جو هیجانی بازار مسكن فروكش خواهد كرد، اظهار داشت: وقتی بازار منتظر افزایش تولید باشد، سوداگران و دلالان نیز انگیزه خرید مسكن به امید افزایش قیمت را ندارند و پروسه عرضه و تقاضای مسكن تا حد زیادی واقعی می شود البته مشروط به اینكه حركت دولت با هدف رونق تولید مسكن تا زمان متعادل شدن بازار ادامه پیدا كند.


منبع:

1398/04/16
23:12:22
5.0 / 5
4828
تگهای خبر: انبوه سازان , بازار , بازار مسكن , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان