قیمت مسكن باردیگر گران خواهد شد؟

قیمت مسكن باردیگر گران خواهد شد؟ به گزارش بازسازی خانه ایسنا نوشت: یك كارشناس با بیان این كه الان می توان با اطمینان از آخر دوره رونق مسكن صحبت كرد، اضافه كرد: هدایت امكانات و تقاضای مسكن به اطراف كلانشهرها، كنترل نقدینگی و مهار تورم برای ادامه ی روند آرام بازار ملك ضروری می باشد.



مهدی سلطان محمدی اظهار نمود: بازار مسكن دیگر پتانسیلی برای رشد ندارد و از ماه های قبل این مساله نمایان شد. افزایش قیمتی كه در بازار مسكن شهر تهران در اردیبهشت و خردادماه صورت گرفت بعضی افراد را متقاعد كرده بود كه روند افزایش در سال ۱۳۹۸ هم ادامه پیدا می كند ولی در تیرماه نخستین علایم مشهود و عینی از منفی شدن قیمت در مناطقی از تهران دیده شد. چند منطقه نیز افزایش ناچیزی را تجربه كردند كه موجب شد معدل كل رشد ماهیانه ۴ دهم درصد را نشان بدهد.
وی اضافه كرد: هم حالا می توان با اطمینان بیشتری از اختتام دوره رونق بازار مسكن در تهران صحبت كرد. افزایش در حاشیه تهران ادامه داشته اما خواه ناخواه آن مناطق نیز به ثبات می رسند.
این كارشناس بازار مسكن با بیان این كه معمولا چرخه های رونق و ركود مسكن ۲ تا ۳ سال تداوم داشته است اظهار داشت: شدت رونق و ركود به پارامترهایی بستگی دارد. بعضی عوامل از ركود عمیق این دوره حكایت دارد؛ چونكه پیش بینی رشد توان خانوار با عنایت به تحریم ها بعید است.
سلطان محمدی افزود: سوژه دیگری كه امكان دارد این ركود را طولانی تر كند افزایش احتمالی قیمت اسمی مسكن است؛ ولو این كه قیمت واقعی در مقایسه با تورم كم شود. واقعیت این است كه میزان عرضه زمین در تهران از محدودیت برخوردار می باشد و اگر دولت، امكاناتی را در شهرهای حاشیه ای فراهم آورد از فشار تقاضای مسكن در تهران كم می شود. در غیر این به سبب عرضه محدود زمین و سیاست جدید شهرداری برای جلوگیری از تراكم فروشی با فشار تقاضا در بازار مسكن مواجه می شویم كه منحنی قیمت را به سمت بالا می برد.

وی، تورم عمومی را متغیر دیگر موثر بر بخش مسكن دانست و اظهار داشت: وضعیت بازار مسكن به این بستگی دارد كه عوامل در جهت افزایش یا در جهت كاهش عمل كنند. كم و كیف آن به سیاست هایی برمی گردد كه دولت در پیش می گیرد. كمبود بودجه بخش های عمرانی بوسیله استقراض، دولت را گرفتار مشكل خواهدنمود. بخش عمده ای از اوراق توسط بانك ها خریداری می شود كه اثر تورمی دارد. اگرتوسط مردم خریداری می شد اثر تورمی نداشت ولی چون در دست بانك ها است بوسیله ارائه تسهیلات به مشتریان بانك بروز می كند و افزایش نقدینگی منجر به تورم می شود.
این كارشناس بازار مسكن اشاره كرد: عامل دیگر، سود بانكی است كه متاسفانه در ماه های اخیر رقابت به سمت بالا بردن سود بوده است. این موجب فشار بر روی منابع بانك مركزی و افزایش نقدینگی می شود. بیشترین حجم افزایش نقدینگی در سال های گذشته مربوط به بدهی بانك ها به بانك مركزی بوده است. اگرسیاست گذار پولی، این موارد را كنترل نكند قیمت مسكن به سمت بالا حركت خواهدنمود. ولی اگر دولت بتواند تورم را مهار كند با روندی كه در پیش داریم بسیار بعید است كه قیمت مسكن افزایش یابد.
بر اساس اعلام بانك مركزی قیمت مسكن شهر تهران در تیرماه ۱۳۹۸ به میانگین ۱۳ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید كه نسبت به ماه قبل، تنها ۰.۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹۱ درصد رشد یافت. معاملات نیز ۴۸۰۰ فقره بود كه كاهش ۶۵ درصدی را نسبت به تیرماه سال قبل نشان داده است. این حجم از افت فشار ماهیانه قیمت از مردادماه ۱۳۹۴ تا كنون بی سابقه بوده است.

226226

1398/06/03
15:03:22
5.0 / 5
5339
تگهای خبر: بازار , بازار مسكن , بانك , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان