چه کسی از منتشر نشدن قیمت مسکن نفع می برد؟

چه کسی از منتشر نشدن قیمت مسکن نفع می برد؟ به گزارش بازسازی خانه، اکوایران نوشت: برخی فعالان بازار مسکن معتقدند اظهارنظر در رابطه با وضعیت اخیر این بازار می تواند در یک بازه زمانی کوتاه مدت سیگنال استمرار کاهش قیمت بدهد اما برخی دیگر چنین دیدگاهی ندارند.



طی هفت ماه گذشته بانک مرکزی از انتشار گزارش تحولات بازار مسکن خودداری کرده است. این در شرایطی است که گزارش های میدانی طی این مدت از روند افزایشی قیمت مسکن حکایت دارد. حالا بعد از چندین ماه رئیس کل بانک مرکزی بدون آنکه گزارش جدیدی از تحولات این بازار منتشر کند، از روند نزولی قیمت مسکن طی دو ماه اخیر سخن گفته است.
برخی فعالان بازار مسکن معتقدند اظهارنظر در رابطه با وضعیت اخیر بازار مسکن می تواند در یک بازه زمانی کوتاه مدت سیگنال استمرار کاهش قیمت به این بازار بدهد اما برخی دیگر چنین دیدگاهی ندارند. احسان برین، پژوهشگر اقتصادی در گروه دوم قرار دارد.

او در گفتگو با «اکوایران» با اشاره به اینکه «فلسفه انتشار رسمی آمار، پایبندی به این اصل است که آمار باید قابل استناد و متقن باشد و باید از اظهارنظرهای شفاهی پرهیز شود»، می گوید: زمانیکه آمار به صورت رسمی و با جزئیات منتشر می شود، میتوان کاملا مشخص کرد که روند بازار افزایشی یا کاهشی بوده است. به عبارت دیگر با بررسی آمار رسمی میتوان نتیجه گرفت که اگر روند قیمت مسکن کاهشی بوده، دقیقاً چند درصد کاهشی بوده و اگر افزایشی بوده، دقیقاً چند درصد با افزایش همراه بوده است.

او ادامه می دهد: برای مثال زمانیکه قیمت مسکن از متری ۶۴ میلیون تومان به ۶۳ میلیون و ۹۵۰ هزار تومان هم می رسد، اسم این روند را کاهشی می گذاریم اما این کاهش، متفاوت می باشد با این که قیمت مسکن از ۶۴ میلیون به ۶۰ میلیون کاهش پیدا کند.

این کارشناس اقتصادی اعتقاد دارد که سیاستگذار انتظار دارد اظهارنظرهای شفاهی صِرف و بدون انتشار گزارش های رسمی، از نگاه فعالان بازار بعنوان یک سیگنال در نظر گرفته شود اما این اقدامات صرفا اهدافی مانند مدیریت فضای روانی بخش سرمایه گذاری در حوزه مسکن را دنبال می کند که حتی بعید است تاثیر قابل ملاحظه ای روی قیمت مسکن داشته باشد.

او در پاسخ به این پرسش که در چنین شرایطی، ادامه روند فعلی در مورد منتشر نشدن گزارش های رسمی از وضعیت تحولات بازار مسکن می تواند به نفع این بازار باشد یا نه؟ می گوید: باید ببینیم که حبس آماری و ادامه روند عدم عرضه آمار، از دید کدام گروه می تواند به نفع بازار مسکن باشد. این شرایط اساسا از نگاه متقاضیان و عرضه کنندگان بازار مسکن، نمی تواند به نفع بازار باشد.

برین در توضیح بیشتر این مورد این نکته را اضافه می کند: عرضه کنندگان و متقاضیان بازار مسکن زمانی سود جمعی شان به حداکثر می رسد که شفافیت اطلاعاتی وجود داشته باشد. اگر از نگاه سیاست گذار به این سکوت آماری نگاه نماییم، وضعیت متفاوت می شود. این حبس آماری و عدم انتشار آمار رسمی، در عین حال که به ضرر سرمایه گذاران بخش مسکن می باشد، امکان دارد منافعی برای سیاست گذار داشته باشد.

او به دو دلیل که امکان دارد حبس آمار برای سیاستگذار نفع داشته باشد، اشاره می کند و می گوید: دلیل نخست آنکه حبس آمار سبب می شود قضاوت روی عملکرد سیاست گذار کمتر شود. در این شرایط، دستاویزی وجود ندارد که بر آن مبنا، عملکرد سیاستمداران مورد قضاوت قرار گیرد.

این پژوهشگر اقتصادی به علت دوم اشاره می کند و می گوید: عدم انتشار آمار، شرایط را برای بهره برداری های صلاحدیدی با عنایت به وضعیت های متفاوت بازار مسکن در برهه های زمانی مختلف، فراهم می آورد. در این حالت دست سیاست گذار باز است تا هر زمانیکه احساس کرد، بتواند با اظهارات شفاهی در جهت القای کاهش قیمت یا رونق مسکن به بازار تلاش کند.

برین در انتها ضمن اشاره به یک نکته مهم اشاره می کند و می گوید: این رویکرد سبب می شود که هرگونه اظهارنظر بدون استناد به آمارها، سندیت لازم برای فعالان کف بازار را نداشته باشد.



بیشتر بخوانید:
کلید حل مشکلات مسکن ملی در دست کیست؟
۲۲۰۲۲۳



منبع:

1402/05/18
23:03:29
5.0 / 5
232
تگهای خبر: بازار , بازار مسكن , بانك , بهره برداری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان