بازپرداخت بلیت پروازهای لغوشده زیر ذره بین دو روایت از یک مطالبه

بازپرداخت بلیت پروازهای لغوشده زیر ذره بین دو روایت از یک مطالبه بازسازی خانه: با وجود اعلام سازمان هواپیمایی بر مبنای تعیین تکلیف بالاتر از 95 درصد وجوه بلیت های لغوشده، فعالین صنفی از باقی ماندن 40 درصد مطالبات مسافران خبر می دهند، تناقضی که شفاف سازی را ضروری کرده است.



به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر، با گذشت چندین هفته از پایان محدودیت های پروازی ناشی از جنگ تحمیلی سوم و لغو گسترده پروازها، بازهم ابهاماتی جدی درباره ی میزان حقیقی بازپرداخت وجوه بلیت های کنسل شده وجود دارد؛ ابهاماتی که با انتشار دو روایت متفاوت متولیان، بالاتر از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.


در حالی که رییس سازمان هواپیمایی کشوری از تعیین تکلیف بخش عمده ای از مطالبات مسافران سخن می گویند، رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران اعتقاد دارد که هنوز بخش قابل توجهی از وجوه پرداختی مردم به حساب آنان بازنگشته است.


حرمت الله رفیعی، رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین وضعیت استرداد وجوه بلیت های لغوشده اظهار نمود: بخشی از مردم با پیگیری های مستمر و فشار رسانه ها موفق به دریافت مبالغ پرداختی خود شده اند، اما بازهم تعداد زیادی از مسافران در انتظار بازگشت وجه بلیت های کنسل شده هستند.


وی با اعلان اینکه برخی شرکت های هواپیمایی بلیت های لغوشده را به شکل «کردیت» یا اعتبار نزد مسافران نگهداری کرده اند، اضافه کرد: این اعتبار در آینده برای خرید بلیت قابل استفاده می باشد، اما این راهکار برای همه مسافران مناسب نمی باشد.


به گفته رفیعی، خیلی از مسافران صرفا برای یک سفر مشخص در بازه زمانی معین برنامه ریزی کرده بودند و الان با تغییر شرایط، فصل سفر یا حتی منتفی شدن لزوم آن سفر، عملا نیاز به استفاده از اعتبار بلیت ندارند و خواهان دریافت وجه نقد خود هستند.


رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران تاکید کرد: برپایه مستندات موجود، هنوز حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد از وجوه بلیت های لغوشده به مسافران بازگردانده نشده و برآوردها نشان داده است رقم این مطالبات به بالای ۳۰۰ میلیارد تومان می رسد.



رئیس سازمان هواپیمایی کشوری: ۹۵ درصد بلیت ها تعیین تکلیف شد


این در حالیست که ابوذر شیرودی، رییس سازمان هواپیمایی کشوری، روایت متفاوتی از وضعیت تعیین تکلیف و بازپرداخت ها ارایه کرد.


وی اعلام نمود که بالاتر از ۹۵ درصد بهای بلیت پروازهایی که به دنبال تشدید تنش های منطقه ای و لغو پروازها تعیین تکلیف شده اند، به مسافران بازپرداخت شده یا وضعیت آنها مشخص شده است.


شیرودی همین طور از راه اندازی سامانه تخصصی «استرداد بلیت هواپیما» در پیام رسان «بله» اطلاع داد و اظهار داشت که تمامی شکایت های ثبت شده در این سامانه باید حداکثر ظرف ۴۸ ساعت از طرف شرکت های هواپیمایی یا نمایندگان فروش پاسخ داده شود.


معاون وزیر راه و شهرسازی از اعمال محدودیت های جدید برای شرکت های هواپیمایی متخلف اطلاع داد و اشاره کرد: شرکت هایی که تعداد شکایت های حل نشده آنها از حد مشخصی فراتر رود، از دریافت برخی خدمات و مجوزهای پروازی محروم خواهند شد.


رئیس سازمان هواپیمایی کشوری همین طور تاکید کرد که حقوق مسافران خط قرمز این سازمان است و روند پیگیری مطالبات مردم تا استرداد کامل وجوه ادامه خواهد داشت.


به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر، در عین حال، آن چه میان دو روایت مطرح شده جلب توجه می کند، اختلاف قابل توجه در آمارهای اعلامی است؛ اختلافی که پاسخ به آن نیازمند انتشار اطلاعات دقیق و شفاف از طرف متولیان این صنعت است.


اگر گفته سازمان هواپیمایی بر اساس تعیین تکلیف یا بازپرداخت بالاتر از ۹۵ درصدی وجوه صحیح باشد، باید مشخص شود مبنای آماری اعلام رییس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی درباره ی باقی ماندن ۳۵ تا ۴۰ درصد مطالبات چیست. از طرفی، اگر بازهم مطالبات مسافران پرداخت نشده، لازم است جزییات آن به شکل شفاف در اختیار افکار عمومی قرار گیرد.



مطالبات به حق مسافران میان وعده ها و آمارها


در همین حال، بعضی از مسافران هم طی روزهای اخیر با خبرگزاری مهر تماس گرفته و اعلام نموده اند که باوجود پیگیری های مکرر، هنوز موفق به دریافت وجه بلیت های لغوشده خود نشده اند.


برخی از این مسافران به خبرنگار مهر گفتند که حدود یک ماه است به شکل مستمر با شرکت های هواپیمایی یا دفاتر فروش تماس می گیرند و در هر نوبت وعده پرداخت در ایام آینده به آنها داده می شود، اما تابحال هیچ مبلغی به حسابشان واریز نشده است.


به نظر می رسد برای پایان دادن به این ابهامات، انتشار یک گزارش رسمی و شفاف از طرف سازمان هواپیمایی کشوری درباره ی تعداد دقیق بلیت های لغوشده، میزان وجوه مستردشده، تعداد پرونده های باز و شرکت های دارای بیشترین شکایت، ضرورتی اجتناب ناپذیر باشد؛ اقدامی که می تواند ضمن روشن شدن حقیقت، اعتماد صدمه دیده بخشی از مسافران را هم ترمیم کند.


در شرایطی که دو آمار متفاوت درباره ی یک مبحث واحد مطرح می شود، شفافیت تنها راه پایان دادن به سردرگمی مسافران و مشخص شدن ابعاد حقیقی مطالبات باقیمانده است؛ مطالباتی که هنوز برای بخشی از مردم تعیین تکلیف نشده و بازهم به یکی از مهم ترین دغدغه های مسافران صنعت هوایی کشور تبدیل گشته است.



1405/03/15
14:20:31
0.0 / 5
5
تگهای خبر: تخصص , خدمات , راه اندازی , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان