پیشبینی عجیب رئیس اتحادیه املاک از بازار مسکن

پیشبینی عجیب رئیس اتحادیه املاک از بازار مسکن به گزارش بازسازی خانه، ایسنا نوشت: رئیس اتحادیه مشاوران املاک اظهار داشت:   در فاز اول رکود بازار مسکن به سر می بریم و قیمت مسکن کاسته شده اما اگر کسادی معاملات ادامه یابد در آینده با ریزش تعداد مشاوران املاک مواجه خواهیم شد.


کیانوش گودرزی اظهار نمود: بازار مسکن فعلاً در رکود کامل است. حدودا از اسفند سال قبل در رکود هستیم و این وضعیت ادامه دارد. قیمتها هم در تهران کاسته شده است. در شهر پردیس شاهد افت تا یک میلیارد تومانی قیمت آپارتمان هستیم. معمولاً وقتی خرید و فروش ملک وارد رکود می شود اگر اتفاقات خاصی در اقتصاد پیش نیاید دست کم یک سال زمان می برد تا بازار مسکن بازیابی شود.
وی ادامه داد: به خاطر رکود معاملات، درآمد مشاوران املاک بشدت کاسته شده و شاید از حقوق یک کارمند پایین تر است. در فاز اول رکود به سر می بریم و فعلاً ابطال پروانه نداریم، اما اگر این کسادی ادامه یابد بطور قطع با ریزش شدید تعداد مشاوران املاک و ابطال پروانه مواجه می شویم که علاوه بر آن که زندگی شاغلان این حرفه را تحت تأثیر قرار می دهد تبعات منفی برای اقتصاد کشور خواهد داشت.
وجود ۲۵۰ هزار مشاور املاک مجوزدار در کشور
رئیس اتحادیه مشاوران املاک خاطرنشان کرد: حدود ۲۵۰ هزار مشاور املاک دارای پروانه کسب در کشور داریم که با کاهش درآمد این صنف، به صورت مستقیم و غیرمستقیم معیشت ۳ تا ۴ میلیون نفر تحت تأثیر قرار می گیرد.
گودرزی در رابطه با اقدام وزارت راه و شهرسازی در عرضه کد رهگیری مجانی قراردادهای اجاره اظهار داشت: این مسئله هم در کاهش درآمد مشاوران تأثیر قابل توجهی داشت. از آغاز سال هجمه ای به مشاوران املاک صورت گرفت، در حالیکه دولت باید حامی اصناف باشد. نباید شرایط بگونه ای رقم بخورد که رقابتی بین ما و دولت به وجود بیاید. طبیعتا وقتی کار ما را دولت انجام دهد درآمد مشاوران املاک پایین می آید.
وی تصریح کرد: فناوری و ابزارهای نوین باید در خدمت کسب و کار باشد، نه اینکه آنرا مختل کند. از اسفند ۱۴۰۱ که من مسئولیت اتحادیه املاک را پذیرفتم تمرکز خویش را بر قانون مداری و ساماندهی صنف گذاشتم. اطمینان دارم که دولت هم با صنف مشاوران املاک مخالفتی ندارد، اما می خواهد در یک چارچوب عمل کنند. خودم پیشنهاد دادم که قانون مند و ساماندهی شویم، در یک چارچوب قانونی قرار بگیریم و نگاه منفی از صنف ما برداشته شود.
راه حل تبدیل مسکن از حالت سرمایه ای به مصرفی، افزایش تولید است
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اعلان اینکه مشاوران املاک به هیچ عنوان عامل گرانی مسکن نیستند، اظهار داشت: هر زمان قیمت مسکن بالا یا پایین می رود مشاوران املاک ضرر می کنند. به جهت اینکه قیمتها در بازار مسکن ثابت بماند و در عین حال معاملات رونق بگیرد باید قیمت زمین، مصالح و هزینه های ساخت ثابت بماند. این که در اقتصاد مسکن چه اتفاقی می افتد در حوزه کار ما نیست. دولت باید متغیرهای اقتصادی را ثابت نگه دارد و عرضه و تقاضا را از راه ساخت و ساز کنترل کند. اگر این اقدام صورت گیرد مسکن از کالای سرمایه ای به مصرفی تبدیل می شود و قیمت آن ثابت می ماند. معاملات هم رونق می گیرد.
گودرزی در واکنش به این مورد که گاها عنوان می شود مشاوران املاک به صورت منطقه ای قیمت خانه را بالا می برند، اظهار داشت: چنین چیزی حقیقت ندارد. با برخی نمایندگان هم که این مورد را بیان نمودند صحبت کردیم که گفتند این گونه نیست. شاید بتوان موردی به برخی تخلفات اشاره نمود که در همه مشاغل وجود دارد اما اقتصاد یک سطح کلان است که با حرکات چهار نفر تغییر نمی کند.
در تهران فقط در یک فقره ۳۰۰۰ واحد متعلق به یک بانک شناسایی شد. وقتی بانک یا دستگاه دولتی در جهت منافع خود انباشت ثروت می کند، نه تنها به بازار مسکن و اقتصاد کشور ضربه می زند بلکه برای دولت هم دردسرساز می شود و دولت مجبور می شود برای تأمین مسکن مردم دنبال راهکارهای دیگر برود.
افرادی خانه ها را خالی نگه می دارند تا گران تر بفروشند
وی ضمن اشاره به کاهش قیمت مسکن از خرداد به بعد اشاره کرد: مشاوران املاک دخالتی در این کاهش نداشتند. وقتی هم بیشتر می شود کار مشاور املاک نیست. اتفاقات اقتصاد کلان و کمبود مسکن، به هم خوردن تناسب عرضه و تقاضا سبب نوسانات بازار مسکن می شود. وقتی از آمار خانه های خالی اطلاع نداریم و یک عده خانه ها را خالی نگه می دارند تا با قیمت بالاتر بفروشند این اتفاقات می افتد.
گودرزی بیان نمود: ما می توانیم شرایط را بگونه ای مدیریت نماییم که در سامانه املاک و مستغلات، هیچ مشاور املاکی نتواند کمیسیون بالاتر از تعرفه دریافت کند. مشابه آن چه در دفاتر اسناد رسمی وجود دارد همه چیز در سامانه ثبت گردد. پیشنهاد خویش را عرضه کرده ایم اما گوش ندادند و حتی خودشان هم برنامه ندارند.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با انتقاد از ورود بانکها به حوزه ساخت و ساز بیان نمود: در تهران فقط در یک فقره ۳۰۰۰ واحد متعلق به یک بانک شناسایی شد. وقتی بانک یا دستگاه دولتی در جهت منافع خود انباشت ثروت می کند، نه تنها به بازار مسکن و اقتصاد کشور ضربه می زند بلکه برای دولت هم دردسرساز می شود و دولت مجبور می شود برای تأمین مسکن مردم دنبال راهکارهای دیگر برود.
وی در رابطه با پیشبینی بازار مسکن اظهار داشت: هم اکنون اوایل آذر است، نقل و انتقالات در حوزه اجاره انجام شده و کسی نیست که جابه جا نشده باشد. بحمدالله کسی هم کف خیابان نیست که بگوید من خانه ندارم. منکر مشکلات نیستم و امکان دارد به سبب کاهش توان متقاضیان شاهد انتقال منطقه به منطقه باشیم.
به قول گودرزی، اگر عرضه مسکن را از راه تولید افزایش دهیم و بانک اطلاعاتی جامع و قوی نسبت به خانه های خالی داشته باشیم تا بتوانیم آنها را به حوزه اجاره یا فروش وارد نماییم، میتوان به ادامه آرامش بازار مسکن امیدوار بود. اگر اتفاقات بحرانی و هیجانی در اقتصاد و مسکن پیش نیاید فکر می کنم در سال آینده رونق داشته باشیم.
۲۲۳۲۲۵


1402/09/04
11:08:03
5.0 / 5
224
تگهای خبر: ابزار , اجاره , املاك , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان