اعلام آمارهای میانگین قیمت مسکن، بازار را گمراه می کند
به گزارش بازسازی خانه، کارشناس بازار مسکن اظهار داشت: تجمیع آمار و اعلام میانگین قیمتی برای کل شهرها سبب گمراهی می شود، بهتر است بانک مرکزی از این شیوه نادرست اعلام قیمت فاصله بگیرد و به دفتر اقتصاد مسکن بسپارد.
فرشید ایلاتی کارشناس بازار مسکن در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: وام های مسکنی معمولا تاثیر ملموسی در بازار ندارند. از یک سو بانکها در پرداخت آن سخت گیری می کنند، از طرفی اقساط سنگینی دارند و نهایتا منجر به افزایش تورم انتظاری در بازار می شوند، در واقع این حمایت ها معمولا در افزایش قیمت رهن خویش را نشان می دهند.
وی افزود: سیاست اصولی باید تمرکز بر اجرای طرح هایی نظیر نهضت ملی مسکن باشد. اگر یک میلیون خانوار از بازار اجاره خارج و صاحب خانه ملکی شوند، در واقع یک میلیون واحد مسکونی جدید به بازار اجاره بازمی گردد که این مساله می تواند باعث تعدیل در قیمت اجاره شود. ازاین رو دولت باید همه تمرکز خویش را بر اصلاح سیستم بانکی و تأمین مالی طرح های تولید مسکن بگذارد.
کارشناس بازار مسکن اضافه کرد: یکی از اشکالات کنونی بازار آگهی مسکن اینست که امکان دارد یک ملک توسط ۴۰ مشاور املاک با قیمتها و ادبیات مختلف آگهی شود. این مورد نه برای پلت فرم ها قابل مدیریت است و نه برای مردم. در طراحی فرآیند جدید، مقرر شده است که کد پستی ملک یا کد ملی مالک در فرایند آگهی احراز شود.
ایلاتی بیان نمود: بخشی از مشکلات به عدم تکمیل اطلاعات املاک در سامانه ملی املاک و اسکان بازمی گردد. در صورتیکه اطلاعات ملکی در سامانه موجود نباشد، باید فرایندی تعریف شود تا پلت فرم ها آگهی دهنده را به ثبت اطلاعات ملک در سامانه هدایت کنند تا بعد از تطبیق کد ملی و کد پستی، اجازه انتشار آگهی داده شود.
وی در مورد قیمت گذاری مسکن اظهار داشت: متاسفانه اعلام قیمت مسکن به شکل میانگین توسط بانک مرکزی روشی غلط است. در شهری مانند تهران اختلاف قیمت میان پایین ترین و بالاترین مناطق حدود ۳۰۰ میلیون تومان است. نمی توان میانگینی بین فایل های ۵۶ میلیونی و ۳۵۰ میلیونی گرفت و آنرا بعنوان شاخص اعلام نمود.
این کارشناس بازار مسکن خاطرنشان کرد: این مدل گزارش دهی آماری سبب جهت دهی نادرست به بازار می شود. پیشنهاد ما اینست که قیمتها به شکل محله ای و با استفاده از اطلاعات واقعی معاملات ثبت شده و دارای کد رهگیری اعلام گردد. بهتر آن است که یک سامانه عمومی راه اندازی شود و تمامی معاملات قطعی در مناطق مختلف با مشخصات عمومی (متراژ، سال ساخت، کوچه و منطقه) منتشر شود، بدون ذکر نام مالک یا خریدار.
وی در انتها اظهار داشت: تجمیع آمار و اعلام میانگین قیمتی برای کل شهرها سبب گمراهی می شود و از نظر آماری هم اشکال دارد. ضروری است که مرکز آمار و بانک مرکزی از این شیوه نادرست اعلام قیمت فاصله بگیرند و اعلام آمار به دفتر اقتصاد مسکن و سامانه کد رهگیری معاملات سپرده شود.
منبع: remont.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب