ساخت وساز، پیشران احیای اقتصاد پساجنگ است

ساخت وساز، پیشران احیای اقتصاد پساجنگ است به گزارش بازسازی خانه، رییس انجمن صنعت ساختمان اظهار داشت: ساخت وساز به عنوان موتور محرک اقتصاد در دوره پساجنگ می تواند با بوجودآوردن اشتغال، رونق صنایع وابسته و افزایش قدرت خرید، نقش کلیدی در احیای اقتصاد کشور ایفا کند.



به گزارش بازسازی خانه به نقل از مهر، پژمان جوزی، رییس انجمن صنعت ساختمان با تکیه بر این که اقتصاد کشور در وضعیت فعلی بالاتر از هر زمان دیگری به ایجاد امید نیاز دارد، بر ضرورت برگرداندن امید به جامعه و حرکت به سوی بازسازی کشور با مشارکت مردم و فراهم شدن شرایط عادی تاکید کرد.
وی درباب افزایش دو برابر قیمت برخی مصالح ساختمانی و رشد هزینه ساخت و ساز اضافه کرد: انتظارات تورمی و نوسانات قیمت ارز همیشه از عوامل اثرگذار بر بازار مصالح ساختمانی بوده اند. هرچند در گذشته گفته می شد صنعت ساختمان کمترین لطمه را از تحریمها می بیند، اما این مورد به معنای بی اثری این صنعت از قیمت ارز نیست، بلکه نشان داده است این بخش حتی در وضعیت تحریم نیز قابلیت فعالیت دارد. در حقیقت، بخش عمده صنایع تامین کننده ساخت وساز وابسته به ارز هستند و افزایش قیمت ارز هم از مسیر واقعی و هم از مسیر روانی، هزینه های ساخت را بالا می برد.

کف هزینه ساخت به ۴۰۰ دلار در هر متر مربع رسید


جوزی بیان نمود: طی ۲ ماه اخیر بازار نهاده های ساختمانی از دو جهت تحت فشار قرار گرفته است؛ نخست افزایش قیمت ارز و تورم که هزینه تولید را بالا برده و دوم اثرات ناشی از جنگ و لطمه به برخی صنایع. مجموع این عوامل موجب جهش قیمت در محصولات ساختمانی شده است. بعنوان نمونه، کف هزینه ساخت مسکن بدون احتساب زمین و مجوزها حدود ۴۰۰ دلار به ازای هر متر مربع است.
وی اضافه کرد: افزایش نرخها می تواند مستقیم یا غیرمستقیم باشد؛ بعنوان مثال، افزایش قیمت پاکت سیمان بر بهای سیمان اثر گذاشته یا رشد هزینه تولید پروفیل ها و محصولات آلومینیومی بطور غیرمستقیم در قیمت غائی ساخت وساز منعکس می شود.
رئیس انجمن صنعت ساختمان با اشاره به لطمه های واردشده به صنایع پتروشیمی و فولادی در جریان جنگ، اشاره کرد: این خسارت ها بر سایر بخش ها همچون ساختمان نیز اثرگذار خواهد بود و حتی می تواند به زندگی روزمره مردم سرایت کند؛ چونکه خیلی از صنایع مانند تولید بطری آب، خودروسازی و سایر بخش های وابسته نیز تحت تأثیر قرار می گیرند.

اولویت مردم از خرید مسکن خارج شده است


وی درباره ی آینده بخش خصوصی صنعت ساختمان اظهار داشت: زمانی وضعیت این صنعت مطلوب است که سرمایه گذاران در وضعیت مناسبی باشند و خرید مسکن در اولویت مردم قرار گیرد. اما در سالیان اخیر، به سبب تحریمها، کرونا و... هم سرمایه گذاران از بازار ملک فاصله گرفته اند و هم تقاضای مصرفی کم شده است. در وضعیت فعلی و فضای ناشی از جنگ و عدم قطعیت، طبیعی است که اولویت مردم خرید مسکن نباشد و بنابراین صنعت ساختمان با رکود مواجه شود. بهبود این وضعیت بدون تزریق امید به اقتصاد امکان ندارد، اما این امید فقط با وعده ایجاد نمی شود و نیازمند اقدام عملی است.
جوزی تصریح کرد: ثبات سیاسی و تعامل سازنده با جهان می تواند به بهبود وضعیت اقتصاد و به تبع آن صنعت ساختمان کمک نماید، در صورتیکه بی ثباتی سیاسی و اقتصادی سبب توقف زنجیره کامل این صنعت از بخش های بالادستی تا پایین دستی می شود.
وی با اشاره به نقش گسترده ساخت وساز در اقتصاد کشور اضافه کرد: صنعت ساختمان زنجیره وسیعی از کارهای تولیدی و خدماتی را فعال می کند و اثر مستقیم بر فاکتورهای اقتصادی دارد. به همین دلیل، کارگروهی با حضور انجمن صنعت ساختمان و نمایندگانی از وزارت خانه های راه و شهرسازی، کار و اقتصاد تشکیل شده تا اثر مستقیم این صنعت بر نرخ تورم بررسی و محاسبه شود.
رئیس انجمن صنعت ساختمان درباره ی راهکارهای بهبود بازار مسکن و پشتیبانی از خانه اولی ها اظهار داشت: نخستین گام برای رونق بازار مسکن، به حرکت درآوردن چرخه صنعت ساختمان است. اگر هدف، احیای اقتصاد کشور باشد، باید با تقویت ساخت وساز و افزایش قدرت خرید مردم، خصوصاً بوسیله ارایه تسهیلات مناسب در پایان زنجیره یعنی برای خریداران، اقدام نمود.
وی تصریح کرد: تجربه کشورهای مختلف بعد از جنگ جهانی دوم نشان داده است که رونق ساخت وساز اهمیت بالای ی در بازسازی و رشد اقتصادی داشته است. فعال شدن این صنعت سبب رونق صنایع وابسته، توسعه خدمات، افزایش اشتغال و در نهایت تقویت قدرت خرید مردم می شود.
جوزی اشاره کرد: حرکت صنعت ساختمان می تواند امید را در جامعه تقویت کند و این امید حتی بر انتظارات تورمی نیز اثر کاهنده دارد.

معافیت مالیاتی، شرط برگشت سازندگان به بازار


وی اضافه کرد: با ایجاد امید و رونق صنعت ساختمان در دوره پساجنگ، این بخش می تواند نقش پیشران اقتصاد را ایفا کند. سیاست گذار نیز برای احیای این صنعت باید در یک دوره چندساله، معافیت هایی در پرداخت مالیات و سهم تامین اجتماعی برای کنشگران این حوزه درنظر بگیرد تا شرایط به حالت طبیعی بازگردد. اکنون فشارهای مالی بر سازندگان وجود دارد و این بخش توان جبران کسری های دیگر نهادها را ندارد.

صنعت گردشگری می تواند وابستگی به نفت را کاهش دهد


رئیس انجمن صنعت ساختمان در آخر تصریح کرد: با وجود شرایط سخت، توان عبور از بحران و بازسازی خودرا دارد و ظرفیتهای فراوانی برای نجات اقتصاد کشور وجود دارد. از طرف دیگر توجه به صنعت توریسم در کشوری چهارفصل با ظرفیتهای فرهنگی و طبیعی گسترده می تواند حتی وابستگی به نفت را نیز کم کند.
افزایش نرخها می تواند مستقیم یا غیرمستقیم باشد؛ به عنوان مثال، افزایش قیمت پاکت سیمان بر بهای سیمان اثر گذاشته یا رشد هزینه تولید پروفیل ها و محصولات آلومینیومی به طور غیرمستقیم در قیمت غائی ساخت وساز منعکس می شود. رئیس انجمن صنعت ساختمان ضمن اشاره به لطمه های واردشده به صنایع پتروشیمی و فولادی در جریان جنگ، اشاره کرد: این خسارت ها بر سایر بخش ها همچون ساختمان هم اثرگذار خواهد بود و حتی می تواند به زندگی روزمره مردم سرایت کند؛ چراکه بسیاری از صنایع مانند تولید بطری آب، خودروسازی و سایر بخش های وابسته هم تحت تاثیر قرار می گیرند. سیاست گذار هم برای احیای این صنعت باید در یک دوره چندساله، معافیت هایی در پرداخت مالیات و سهم تأمین اجتماعی برای کنشگران این حوزه در نظر بگیرد تا شرایط به حالت طبیعی بازگردد.

1405/02/14
16:30:20
0.0 / 5
31
تگهای خبر: بازار , بازار مسكن , بازسازی , تسهیلات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان