ممنوعیت اجاره نشینی اتباع غیر مجاز چالش ها و نتایج اقتصادی در بازار

ممنوعیت اجاره نشینی اتباع غیر مجاز چالش ها و نتایج اقتصادی در بازار بازسازی خانه: به گزارش بازسازی خانه، نایب رییس اول اتحادیه املاک ضمن اشاره به نبود سامانه رسمی برای ثبت اجاره نامه اتباع غیرمجاز، اظهار داشت: این افراد بدون قرارداد و پرداخت مالیات، ارز را از کشور خارج و بازار را گرفتار چالش کرده اند.



داوود بیگی نژاد نایب رییس اول اتحادیه املاک، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به ممنوعیت جدید در مورد عدم انعقاد قرارداد اجاره با اتباع غیرمجاز، اظهار نمود: تابحال هیچ سامانه ای برای ثبت قراردادهای اجاره اتباع در دو درگاه رسمی «کاتب» و «خودنویس» تعریف نشده است و متاسفانه این افراد در عمل، هیچ قرارداد رسمی ای نداشته اند.
وی افزود: اتباع خارجی اصولا امکان مالکیت نداشتند، مگر در چارچوب شرکت ها، و در حوزه اجاره هم امکان ثبت قرارداد نداشتند. به همین دلیل، نه تعداد آنان در کشور مشخص است، نه محل دقیق سکونت شان، و نه آمار روشنی از میزان قراردادهای موجود با آنها در دسترس می باشد.
بیگی نژاد تاکید کرد: به علت نداشتن دسترسی بانکی و محدودیت در انجام تراکنش های مالی، چگونگی جابه جایی پول بین اتباع و مالکان هم در هاله ای از ابهام قرار دارد. همینطور در صورت خروج گسترده این افراد از کشور، بازار مسکن در حوزه اجاره بها با تاثیر قابل ملاحظه ای مواجه خواهد شد، چونکه عرضه فایل افزایش خواهد یافت. تجربه جنگ ۱۲ روزه هم نشان داد که با خروج اتباع از برخی مناطق، تعداد زیادی از فایل های ملکی قدیمی یا کلنگی وارد بازار شد که یا با قیمت سال قبل عرضه می شد یا حتی ارزان تر.
وی اضافه کرد: تأثیرات مثبت خروج اتباع غیر مجاز از کشور تنها به حوزه مسکن محدود نمی گردد. این افراد در حوزه هایی مانند ساخت مسکن، کشاورزی و دامپروری هم فعال اند و بدون پرداخت مالیات فعالیت می نمایند. برای نمونه، اشخاصی هستند که در کشتارگاه ها بدون پرداخت مالیات مشغول اند، یا در پروژه های ساختمانی از کارگرانی استفاده می نمایند که هیچ نظارتی بر فعالیت آنها نیست.
نایب رئیس اول اتحادیه املاک تصریح کرد: در هیچ جای دنیا چنین سطحی از فعالیت اقتصادی اتباع غیر مجاز بدون نظارت، مالیات و ضابطه وجود ندارد. این افراد هیچ گونه سرمایه گذاری در داخل کشور انجام نمی دهند و بخش زیادی از درآمد خویش را به شکل ارز به خارج از کشور ارسال می کنند، به شکلی خروج گسترده ارز از کشور است، آن هم بدون پرداخت مالیات یا عرضه اطلاعات مالی شفاف. این مساله صدمه اقتصادی بزرگی برای کشور بحساب می آید.
وی با اشاره به اینکه صدمه فقط مالی نیست، اظهار داشت: همان گونه که یک خبرنگار با چند سال تجربه به مراتب حرفه ای تر از گذشته می شود، کارگر ساده اتباع هم با حضور چند ساله در پروژه های مختلف، به استادکار تبدیل می شود. این روند در حالی رخ داده که هیچ آموزش یا نظارتی بر آن وجود نداشته و الان باید دید چطور می توان چنین روندی را مدیریت کرد.
بیگی نژاد در انتها تاکید کرد: اطلاعات شفافی از قراردادها، محل سکونت و وضعیت معیشتی این افراد در دست نیست، در حالیکه حقیقت اینست که اتباع شب ها در گوشه ای از این کشور سکونت دارند، اما ما نه از مکان آنها مطلعیم و نه از نحوه و میزان قراردادهای شان با مالکان ایرانی.


منبع:

1404/04/09
10:01:07
5.0 / 5
176
تگهای خبر: آموزش , اجاره , املاك , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۱
بازسازی آپارتمان - ریمونت - Remont.ir

بازسازی خانه - ریمونت - Remont.ir
remont.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازسازی خانه محفوظ است

بازسازی خانه

بازسازی ملک و آپارتمان